Couscous met rivierkreeftjes

Een makkelijke complete couscous.

blogEntryTopper
Ingrediënten
  • 500 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 300 g couscous
  • 50 g pijnboompitten
  • 1 gele paprika
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 0.25 bosje basilicum
  • 2 bosuitjes
  • 100 g groene olijven zonder pit
  • 150 g rivierkreeftjes
  • 75 g rucola
  • zout
  • versgemalen peper

Bereiding
  • Breng het water aan de kook en los het bouillonblokje erin op;
  • Schep de couscous in een kom, giet de groentebouillon erover tot de couscous 1 centimeter onder staat. Dek de kom af met een bord en laat de couscous ongeveer 10 minuten wellen;
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan;
  • Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes;
  • Snijd de tomaatjes in partjes;
  • Pel en hak de ui grof. Pel en snijd de knoflook fijn;
  • Verhit olie in een wok en fruit de knoflook en ui;
  • Voeg de paprika toe en bak deze circa 2 minuten mee;
  • Voeg de tomaat toe;
  • Snijd de basilicumblaadjes in reepjes;
  • Roer de couscous los met een vork en schep de couscous in de wok;
  • Snijd de bosuitjes in ringen en roer ze met de olijven door de couscous;
  • Meng de rivierkreeftjes en de rucola door de couscous.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver